Welke lokale doelen worden gesteund door de Roparun?

·

·

Ook in de nabije omgeving vind je initiatieven die mede mogelijk zijn gemaakt door de RopaRun. Een van die doelen is de orangerie met belevingstuin voor het Oncologiecentrum in Venlo.

Bron: Website VieCuri

Stichting Roparun steunt Orangerie Oncologiecentrum

Datum: 19 april 2017 VieCuri  ontvangt voor het Oncologiecentrum op locatie Venlo 203.000 euro van Stichting Roparun. Dit bedrag is bedoeld voor de realisatie van een Orangerie met belevingstuin.

 

VieCuri heeft een nieuw oncologiecentrum waar specialisten en verpleegkundigen van verschillende specialismen spreekuur houden. VieCuri, samen met patiëntvertegenwoordigers en vriendenstichting VieAmi, wil dit centrum uitbreiden met een Orangerie en een tuin, een aangename plek waar patiënten zich even kunnen ontspannen. Stichting Roparun biedt hen een financiële ondersteuning voor de realisatie van een Orangerie.

 

Het bestuur van Roparun verklaart: “Het doel van VieCuri om een plek te bieden waar mensen met kanker samen met hun naasten kunnen ontspannen sluit aan bij ons motto ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven’. We zijn dan ook blij dat Roparun een bijdrage kan leveren aan de Orangerie met belevingstuin”.

 

Meer ontspannen

Dr. Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog en medisch verantwoordelijk voor het Oncologiecentrum verklaart: “Met deze genereuze donatie van Roparun zijn wij in staat om samen met onze patiëntvertegenwoordigers onze basisfilosofie over omgaan met patiënten in een oncologisch centrum tot uitvoer te brengen. Door het beïnvloeden van allerlei zintuiglijke waarnemingen hopen wij dat patiënten zich een beetje meer kunnen ontspannen bij de vaak emotionele gesprekken die wij voeren. Wij experimenteren al langer met aromatherapie, gebruiken licht en kleur en nu, met de Orangerie en de daaraan grenzende tuin, kunnen wij ook de kleuren, geuren en de geluiden van de natuur gebruiken om mensen zich iets meer te laten ontspannen.”

 

Roparun en het goede doel

Goede doelen die, zoals in de vorm van de Orangerie bij VieCuri, zorg verlenen aan mensen met kanker kunnen bij Stichting Roparun ondersteuning aanvragen. Sinds 1 augustus 2016 heeft Stichting Roparun al 125 doelen voor een totaalbedrag van meer dan 3 miljoen euro kunnen ondersteunen vanuit de opbrengst van de vorige Roparun-editie.

 

Roparun 2017

Maar liefst 325 teams hebben zich dit jaar ingeschreven om een sportieve prestatie te leveren voor het goede doel. De teams vertrekken op zaterdag 3 juni in Parijs en Hamburg en finishen gezamenlijk op maandag 5 juni op de Coolsingel in Rotterdam. Op dit moment hebben de teams al meer dan een miljoen euro opgehaald en zijn zij actief om de teller verder op te laten lopen.

Lees meer over de Orangerie en belevingstuin.