Wereld kankerdag 4 februari

·

·

De Union for International Cancer Control (UICC) heeft Wereld Kankerdag in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de ernst van kanker, een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Volgens de organisatie zullen 84 miljoen mensen tussen 2005 en 2015 overlijden aan kanker als er niets gedaan wordt. Hoewel kanker theoretisch te genezen is, is er nog geen medicijn ontdekt. De UICC is daarom voortdurend bezig met het werven van geld voor meer kankeronderzoek en het Wereld Kankerdag wordt ieder jaar op 4 februari gevierd om dit doel te ondersteunen.

Voor veel mensen is een oplossing echter te laat en is het van belang dat ze terug kunnen vallen op palliatieve zorg. Dit type zorg richt zich op het verminderen van symptomen en het verhogen van de kwaliteit van leven voor patiënten met ernstige ziekten, zoals kanker.

Een van de belangrijkste redenen waarom we palliatieve zorg moeten steunen, is omdat het patiënten en hun families de kans geeft om hun laatste dagen met respect en waardigheid te doorbrengen. In plaats van zich te concentreren op het behandelen van de ziekte zelf, richt palliatieve zorg zich op het verminderen van symptomen zoals pijn en angst, en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor de patiënt. Dit kan een groot verschil maken voor de mentale en emotionele welzijn van patiënten en hun families.

De RopaRun ondersteund dit door het financieren van doelen t.b.v. palliatieve zorg. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat palliatieve zorg voor iedereen toegankelijk is, ongeacht hun sociaal-economische achtergrond. Wij als TeamArcen zetten ons jaarlijks in om geld in te zamelen voor dit goede doel. Ook u kunt hieraan een bijdrage leveren.

Via de hiernaast geplaatste QR-code kunt u een vrijwillige bijdrage storten naar de Stichting RopaRun. U kunt deze storting terugzien bij ons team op de site van Roparun.nl

Ook organiseert Team Arcen deze maand een wandeltocht. De opbrengt komt ook ten gunste van het goede doel. Dus bent u toe aan een frisse gezonde wandeling kijk dan even op onze site.