Inspirerend startmoment voor Roparunteams bij VieCuri

·

·

,

Bron: De Blerickse Krant – Nr 12 (21 juni 2019)

Drie Roparunteams uit de gemeente Venlo zijn vrijdag 7 juni vanuit VieCuri Medisch Centrum uitgezwaaid en vertrokken. De 76 Roparunners zijn in het bijzijn van hun familie en vrienden toegesproken en aangemoedigd door onder andere wethouder Ad Roest van Gemeente Venlo. Zaterdag 8 juni startte zij hun hardlooptocht vanuit Hamburg en Parijs. die Tweede Pinksterdag feestelijk eindigde in Rotterdam.

Acties voor zorg voor mensen met kanker

Team Arcen, Team Knooppunt Running for Life en Roparunteam Samen Voor Palliatief bestaan samen uit 76 leden. Zij zullen samen met 320 andere teams vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker. Deelnemer Jo Klerken (70 jaar) heeft met een spinningmarathon (door hem georganiseerd) en sponsoring van zijn hardloop-wedstrijden alleen al C 298,50 binnengehaald. De Bridge to Bridge Run was zijn 800e loopwedstrijd. De drie teams hebben gezamenlijk een bedrag van maar liefst € 33.060 opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan de Stichting Roparun.

BuitensteBinnenTuin

De Stichting Roparun heeft met een do-natie van E 203.000 een aanzienlijke bij-drage geleverd aan de totstandkoming van
de BurtensteBinnenTuin, de belevingstuin bij het Onoologiecentrum van VieCuri in Venlo. De Venlose Roparunners hebben daarom een exclusief eerste inkijkje gehad in de tuin, die zijn voltooiing nadert. Met gouden paadjes. een serre en prachtige beplanting zal deze tuin eraan gaan bij-dragen dat patiënten van het Oncologie-centrum meer ontspannen hun gesprek met hun arts kunnen ingaan. Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog bij VieCuri en initiatief-nemer van de BuitensteBinnenTuin, heeft vandaag zijn dank uitgesproken aan alle deelnemers voor hun tomeloze inzet.

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg met een gezamenlijke finish in Rotterdam. De teams leggen de afstand van ruim 530 kilometer binnen 48 uur hardlopend en fietsend af. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer hardlopen, maar ook uit fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. In 2019 vindt de 28e editie van de Roparun plaats. Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd. is er al meer dan 78 miljoen euro bijeengelopen. Tijdens de editie van 2018 brachten 333 teams een bedrag van 5.144.412 euro bijeen. Maandelijks maakt de Stichting Roparun nieuwe doelen bekend.

De Blerickse Krant